HTML

Definíció

Megmondások, elmondások, kimondások, vagy csak mondások. Szövegi gerjedés, verbális határátlépés és a világ dolgai. Make text, not war!

Friss topikok

2007.11.06. 12:08 Emceze

Még termelnek - Szem/étek summa

Karaktercentrikus beszámoló egy vizioaudiális fesztiválról

Negyedik alkalommal szemlélték és szemlézték Pécsett az amatőr rövidfilmeket hozzáértő szakemberek és kíváncsi filmrajongók.

A Sosemart Kulturális Egyesület szervezésében életre keltett rendezvény elsődleges célja, hogy a filmezés iránt érdeklődő és elkötelezett ifjú alkotók munkái vászonra kerüljenek, megmérettessenek és a tehetségek ne az asztalfiókba dobják filmtekercseiket. A négy napos rendezvénysorozat motorja természetesen a versenyfilmek vetítése volt, amelyeket minden egyes blokk után a szakmai zsűri értékelt, szemtől szemben az alkotókkal. Mindeközben videoinstallációk, válogatások más filmfesztiválok anyagaiból, kiállítások, színi előadások, szakmai kerekasztal-beszélgetések ingerelték a kultúrára kiéhezett közönséget a Zsolnay-gyár ütött kopott, de mégis az alkalomhoz illő hangulatot árasztó falai között.

Hogy ne csak a szem élvezkedjen, a fül kényeztetését is kiváló programok végezték: minden nap koncerttel és egy-egy dj hangzatos szettjével zárult a gyár Labor nevű részlegében, levezetve ezzel a képek okozta vizuális fáradalmakat, amelyek leginkább a vetített alkotások sokszínűségének feldolgozásából származtak. Itt voltak a hangszeres zene legelvetemültebb hazai kísérletezői és külföldi bandák szintúgy.

Summa summarum, nem is gondolnánk, hogy miközben az utcán elhalad mellettünk 10 ember, abból legalább a fele hihetetlen tehetséggel van megáldva, csak jusson kifejezésre a benne szunnyadó egyediség. Ez a fesztivál is ezt szolgálta, várjuk hát a folytatást.     

Bővebben: www.sosemart.hu

 

1 komment

Címkék: szemlétek


A bejegyzés trackback címe:

https://textlokal.blog.hu/api/trackback/id/tr100220132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása